Vanlige stilte spørsmål

Adresse og showroom

Vanlige spørsmål vi får

Om du har noen spørsmål er det bare å ringe eller sende oss en mail. 

Kan parkett brukes på kjøkken?

Et overveldende flertall av norske boliger har tregulv også på kjøkken. Dette er problemfritt, men merk at det finnes flere typer overflatebehandling hvor noen egner seg svært godt og noen mindre godt.

Kan vi legge tregulv på gulv varme?

De fleste parketter og tregulv er godkjent for gulv varme. Det finnes i dag mange forskjellige varianter gulv varme og noen produsenter tar forbehold i garanti ved bruk over elektriske kabler. Undersøk om produktet du ønsker har noen forbehold. Generelt fraråder vi bruk av massive gulv på varme.

Vil gulvet endre farge etter montering?

Det har i årtier vært en utfordring for mange at gulvet over tid endrer farge etter montering. I hovedsak skyldes dette UV stråling som medfølger sollys. I dag leverer mange produsenter gulver som er UV behandlet, og dermed vil de i stor grad se like ut selv etter flere år i bruk. Tips vil uansett være at tepper og lignende ikke legges på gulvet straks det er montert. Vent gjerne noen måneder slik at hele gulvet får lik UV stråling først.

Hvor lenge varer et tregulv?

Levetiden til et tregulv avhenger av flere faktorer, inkludert typen tre, kvaliteten på installasjonen, og hvordan gulvet vedlikeholdes. Med riktig installasjon og vedlikehold kan et tregulv vare i flere tiår. Det er også mulig å slipe ned og behandle overflaten igjen, noe som kan forlenge levetiden ytterligere. Det er viktig å følge vedlikeholdsanvisningene fra produsenten for å sikre at gulvet holder seg vakkert og funksjonelt over tid.

Hvordan vedlikeholder jeg mitt tregulv på beste måte?

Regelmessig vedlikehold av tregulv er viktig for å opprettholde dets estetikk og levetid. Det anbefales å støvsuge eller tørke over gulvet regelmessig for å fjerne smuss og rusk. Unngå bruk av store mengder vann eller sterke kjemikalier til rengjøring. Bruk heller rengjøringsmidler som er spesifikt anbefalt for tregulv. Videre er det viktig å unngå skarpe gjenstander, høye hæler, og tunge møbler som kan ripe eller skade gulvet. Bruk gjerne beskyttende filtpads under møbler for å forhindre riper.

Kontaktinformasjon

Addresse / Showroom:
Gamle Forusveien 10 A
4031 Stavanger